145 1.6TS 97' Разхода в града е доста относителен!При мен е 10-11/100 беше зимата, сега от как е топло към 8,5-9 /100.Карал съм я по всякакъв начин и не е много различен разхода!Извън града ми е падал на 6,3-5/100 но обикновенно е около 7/100.Аз съм доволен!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разход
Collapse
X
-
Аз мойта под 12 бензин не мога да я сваля, говоря за в София и пълно-пълно на една и съща бензиностанция и колонка. Засичал съм я 2 пъти и това е 11.8-12.3 с нормално каране и смяна на предавките около 3000-3500 оборота. След слагането на газ разхода е 12-13 газ зависи от това къде сипвам.
Comment
-
Първоначално публикувано от man_un Покажи съобщениеАз мойта под 12 бензин не мога да я сваля, говоря за в София и пълно-пълно на една и съща бензиностанция и колонка. Засичал съм я 2 пъти и това е 11.8-12.3 с нормално каране и смяна на предавките около 3000-3500 оборота. След слагането на газ разхода е 12-13 газ зависи от това къде сипвам.Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Comment
-
Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщениеВ момента моята в града харчи около 12 (+- 0,5л) Карането е смесено ту газ ту лекичко.
Аз съм на мнение когато един ТС е добър мотора с читави свещи,дебитомер,ламбда сонда,стъпков мотор и поотпушена генерация си харчи нормално.Мой приятел с 155 1,6 16в догаждаше разход в софия 6/100 но тогава направо ти иде да слезнеш и пеша да ходиш (на 2500об се сменя предавка и така до 60км)Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94
Comment
-
Леле колеги, правите ме щастлив, като чета с какви разходи се движите. А аз се оплаквам че ми дава 12-13 на сто. Колата я карам Банкя-София и в София, и обратно, като между Банкя и София се движа обикновено с 140 - 150км/час. Не я жаля ама пък и тя си върви. А между другото, колата е Крома, мотора е 2,5 V6 12 клапана.
Отделно от това, фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.
Comment
-
Първоначално публикувано от VET Покажи съобщениеЛеле колеги, правите ме щастлив, като чета с какви разходи се движите. А аз се оплаквам че ми дава 12-13 на сто. Колата я карам Банкя-София и в София, и обратно, като между Банкя и София се движа обикновено с 140 - 150км/час. Не я жаля ама пък и тя си върви. А между другото, колата е Крома, мотора е 2,5 V6 12 клапана.
Отделно от това, фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Comment
-
Първоначално публикувано от VET Покажи съобщение...фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.
Иначе като цяло харча като цяло е правопропорционален на вървежа на един мотор, нищо странно няма...
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеСега ако кажеш и, че усещането да караш "фиестичката" е същото като да караш "алфа", те признавам (въпреки, че алфата явно харчи двойно повече)...
Иначе като цяло харча като цяло е правопропорционален на вървежа на един мотор, нищо странно няма...
А за пропорциалното харчене, тук форда те оборва, защото допреди 2 месеца беше с 1,1 моно двигател и харчеше 10 на сто, и не щеше да откине, та се наложи един лифтинг и трансплантация и съответно подмладяване с 5 години, и сега съм супер доволен от творението си.
Просто се чудя защо 1,4 и 2,5 имат сходен разход?
Comment
-
Ми и аз съм го чувал това като факт, че туйнспарковете харчат еднакво без значение на работния обемИ всъщност тази тема горе-долу го доказва
Иначе това 1.1 100% е било тоталка щом е харчело 10/100 и не е вървяло, демек не оборва генералното ми заключениеLast edited by badmadafaka; d.m.y г., 15:43.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеМи и аз съм го чувал това като факт, че туйнспарковете харчат еднакво без значение на работния обемИ всъщност тази тема горе-долу го доказва
Иначе това 1.1 100% е било тоталка щом е харчело 10/100 и не е вървяло, демек не оборва генералното ми заключениеи 1.1 никога не върви..
@ВЕТ фиестата трябваше да я ъпгрейднеш със 1.6 ама ЦВХхем 20 коня отгоре, хем евтина потдръжка хем..върви доста повече от 90-те коня на 16-ката
Ама..как и да е тука сме на темата така обичните ни италянки
Comment
Comment